Our Lady Of Mt. Carmel School

Skip to main content
Mobile Menu
BLESSED BE GOD!             OLMC Family Mass and Picnic on Sunday, September 29, 2019. Mass starts at 8:30 am (OLMC Church) followed by our Family Picnic at Larsen Field Park from 10:00 am - 3:00 pm. We look forward to spending the day together!                 Remember: Extended Care is available for Regular Days and Mini Days. Stop by the Front Office for more information.

Bell Schedules

Daily Schedule
Description / Period Start Time End Time Length
Gate Opens, Supervision Begins 7:00 AM
Traffic Gate Opens, School Office Opens 7:45 AM
Morning Bell, Prayer, and Flag Salute 8:00 AM
Recess – PreK, Kn, 1st , 2nd, 3rd, 4th 10:00 AM
Recess – 5th, 6th , 7th , 8th 10:35 AM 10:50 AM 15 min
Lunch – Pre Kinder 11:35 AM
Lunch – Kn, 1st , 2nd , 3rd , 4th 11:40 AM 12:15 PM 35 min
Lunch – 5th , 6th , 7th , 8th 12:30 PM 1:05 PM 35 min
Dismissal on Minimum Days 12:15 PM
Closing Ceremony and Dismissal, KN – 8th 2:50 PM 3:00 PM 10 min
Schedule for Grades 6th, 7th, 8th
Description / Period Start Time End Time Length
Morning Bell, Prayer, and Flag Salute 8:00 AM
Period 1 8:10 AM 9:00 AM 50 min
Period 2 9:00 AM 9:50 AM 50 min
Period 3 9:50 AM 10:40 AM 50 min
Recess 10:35 AM 10:50 AM 15 min
Period 4 10:50 AM 11:40 AM 50 min
Period 5 11:40 AM 12:30 PM 50 min
Lunch 12:30 PM 1:05 PM 35 min
Period 6 1:05 PM 1:55 PM 50 min
Period 7 1:55 PM 2:50 PM 55 min
Closing Ceremony and Dismissal, KN – 8th 2:50 PM 3:00 PM 10 min